Over ons

Het idee achter de Horse and Hunk kalender

Horse and hunk is dé paardenkalender met mooie mannen!

In 2009 is het idee voor de Horse and Hunk kalender ontstaan. In het laatste jaar van de opleiding Hippische Bedrijfskunde, van de Christelijk Agrarische Hogeschool te Dronten, werd er aandacht besteed aan de competentie ondernemen. Na een brainstorm is het idee voor de Horse and Hunk kalender ontstaan. Er zijn namelijk al veel kalenders met mooie vrouwen, maar nog niet genoeg met mooie mannen. De Horse and Hunk kalender brengt twee passies samen, namelijk een passie voor stoere mannen én voor mooie paarden. Precies wat je wilt. Door het grote succes is de Horse and Hunk kalender in 2010 uitgeroepen tot de beste ‘Student Company’ van Dronten.

We kiezen ervoor om een deel van de opbrengst elk jaar aan Brooke Hospital for Animals te schenken.

Fianne Imminga

De Horse and Hunk kalender is eigenlijk begonnen als een leuk idee, maar na al die jaren is het steeds professioneler geworden. Eén van de leukste dingen aan Horse and Hunk vind ik dat je start met helemaal niets, maar dat je wel weet waar je wilt eindigen. Het maakt je creatief en houd je scherp. Zonder geld moet je goed nadenken over hoe je op een creatieve manier je doelen kan realiseren. Het grote voordeel hiervan is dat mensen waarmee je samenwerkt het doen omdat zij het leuk vinden. De motivatie tijdens een shoot is dan ook hoog wat een goede sfeer tot gevolg heeft. Aangezien wij met name werken aan de hand van ruildiensten, kom je bij mensen uit die echt een passie hebben voor hun vak.


Daarnaast ben ik al vanaf klein kind lid van Brooke Hospital for Animals. Zij doen ontzettend veel goede dingen in landen waar paarden en ezels het hard nodig hebben. Persoonlijk geeft het mij een heel goed gevoel dat we met de kalender ook nog het goede doel steunen, dat is een extra drijfveer!


Bij Horse and Hunk voer ik alle dagelijkse werkzaamheden uit, van het organiseren van de fotoshoots tot de marketing. Natuurlijk rij ik ook paard, hoe kan het ook anders!

Felicia Heres

Sinds 2022 ondersteun ik vanuit mijn bedrijf Equine Web Services Horse and Hunk bij de sales van de kalender en de verwerking van de bestellingen. Zelf rijd ik al sinds mijn 5e levensjaar paard, heb in de paardensport gewerkt en ben zelf ook freelance paardenfotograaf. Daarnaast ben ik al jaren vrijwilliger bij de Dierenbescherming en vond het dus ontzettend leuk om via Horse and Hunk ook het goede doel Brooke Hospital for Animals te ondersteunen.